sunnuntai 13. syyskuuta 2015

SID福岡


Eilen oli siis tosiaan odotettu SIDin keikka! Kävin ennen keikkapaikalle suuntaamista syömässä intialaista currya, ai että, se on kyllä niin hyvää ja ihanaa kun täällä saa vielä syötyä ulkona edullisesti. Helposti löytää 5e:llä ruokaa kaikkialta ja monesti halvemmallakin. Suuntasin sit tosiaan Zepp Fukuokalle, joka sijaitsee Fukuoka Domen vieressä. En ollu ikinä Zeppissä käyny, mutta eipä tarttenu jännittääkään mistään, kun ei tarttenu kolikkokaappiinkaan saada tavaroita, kun ei oo mitään takkeja tmv näin kesällä päällä. Saavuin paikapäälle 14:30 aikoihin ja tavaroitten myynti alko 15:00. Jonoo oli muodostunu jo jonkin verran, mutta saavuin aika hyvää aikaa, koska yhtäkkiä mun takana oli samanlainen jono kun mun eessä.

 

Samalla kun saavuin Zeppille niin kattoin, että miks täällä on näin paljon tyyppejä ja tajusin et domella oli kanssa keikka, joku j-pop poikabändi siä esiinty. Oli jännä kattella ihmisten asuja, kauheesti nähty vaivaa niitten eteen. Monella oli myös kaverin kanssa samanlaiset vaatteet.




Sain sit ostettua mitä halusin, vaan pyyhkeen ja paidan, koska muuta mielenkiintosta ei oikein ollu. Kassin oisin halunnu, mutta nyt ei sellasta ollu myynnissä :( Ja kuitenkaan jotain muovitaskuja tai keräilykortteja ei tartte, ne vaan kerääntyy nurkkiin. Menin sit kiertään ajankuluttamiseks vieressä olevaa ostoskeskusta. Oon siinä ennenkin käyny, mutta ikinä en oo sen kauppoja sen kummemmin kattellu, lähinnä kävelly läpi.







Oon halunnu koko ajan ostaa jostakin kakikooria, mutta ei oo tullu eteen. Nyt ihan sattumalta osu silmä tähän kojuun ja menin jonottamaan heti! Siinä oli myös yllättävän paljon eri makuja. Mietin pitkän aikaa melonin ja persikan välillä. Mansikka näytti olevan suosituin japanilaisten keskuudessa, kaikki paitsi yks jonossa olevista otti sen.



Kello tuli sit jo melkein 17 niin siirryin taas Zeppin lähistölle ja ne olikin siellä jo alottanu jonoon laittamisen. Mulla oli vasta B-lippu ja kun siinä kattelin niin A-lippuja oli 1700 asti, kivaaa. Mun numero oli B 289 ja selvis et B lippuja oli 500 asti. Eli aika hännillä pääsin sisään.





Vaikka pääsin myöhään sisään sain silti hyvän paikan! Näin lavalla hyvin ja myös kaikki jäsenet. Keikka alko kuudelta ja tällä kertaa Mao oli ihan 100% kunnossa!! Keikka lähti käyntiin ehkä suosituimmilla ja tunnetuimmilla biiseillä kun esim monochrome no kiss ja uso. Myös one way tuli alkupäässä ja kun on kattonu keikka dvd:tä niin oli vähän yllättyny, koska se olin tottunu kuuleen sen keikan päättöbiisinä.


Parin menevämmän biisin jälkeen tuli muutama balladi. Ensin sleep ja sen jälkeen hosoi koen, jonka jälkeen kuulu vaan kauheesti nyyhkyttelijöitä ja Mao kysy et "mites menee?" ja naurahti vähän tajutessaan mitä se sano ja puhu et SIDiltä löytyy myös tällasia vähän surullisempiakin biisejä.



Balladien jälkeen palattiin taas menevimpiin biiseihin ja tuli mm. dear tokyo ja toge to neko. Ja ei vitsi Aki toge to nekon aikana, kyllä lantio keikku, ette tiiäkkään.



Sit tulikin jo hurjan nopeasti et vika biisi ja alettiin huutaa jo encoree. Encore kun pääs alkaa Mao kerto et sillä on nyt tärkee uutinen kerrottava ja kaikki oli et mitämitämitä ja se on että "... oon kotosin Fukuokasta" ja kaikki oli et no tiedetään! Mää en kyl tienny, et aijaaa! Sit se kerto kuinka se oli monen vuoden jälkeen käyttäny eilen Nishitetsu junaa ja menny Kurumeen katteleen ympäristöö. Olikohan se sit Kurumesta kotosin? Se oli käyny Joyfullissa vetään hampparit niinkun ennen vanhaan ja mietti että eikö se oo kallistunu hirveesti?! Et ei se ennen kyl 420yeniä ollu. Sit se oli syöny ramenia jossain tunnetussa paikassa ja oli että edelleen oli hyvää. Se sit kierrätti puheenvuoroo kaikilla ja kaikki alotti samalla et "Siis sellasta oli että.. Mao on kotosin Fukuokasta.." ja jotain muuta läppää siinä heittivät. Loppujen lopuks sit puhuivat lähinnä että Fukuokassa ollaan innostuneita ja oli kiva palata pitkästä aikaa. Loppupuolella myös kysyivät ettei kukaan loukkaantunu tänään (olikohan jollai aikasemmalla keikalla joku satuttanu ittensä?). Encore alko sugu soda be biisillä ja siis mää en muista et olisin varmaan ikinä kuullu tätä?! Onkohan tää ollu sit jonkun sinkun B-side? Tai sit oon tyyliin kuullu tän ihan kerran tai pari, koska vähän on sellanen kuva et muistaisin jotain kohtia. Mut aluks olin ihan et mikä biisi tää on?! Onko joku biisi mitä en oo kuullu?


Encoressa soitettiin myös perinteisesti junkan! Se on niin mahtava livenä. Sit tuli myös tietenkin yoshigai gaku 17 sai (mushoku), joka on niin SIDin indies ajan biisejä :D Muistan kun aikoinaan kuulin sen biisin ekaa kertaa olin et mitä hittoo...???  Se oli niin erilaista kun SID nykyään.



Tuli sit keikan viimiseen biisiin, mutta en nyt kuollaksenikaan saa päähän, että mikä se oli. Kuitenkin biisin päätteeks tuli hässääkkää, joku tais hukata lasinsa eturivissä maahan ja ne etsi niitä ja joku tais lyödä päänsä ja sit oli vähän sellanen "öööö" fiilis kaikilla kun keikan päättäminen meni vähän pipariks niin Mao oli et hei mitä jos soitetaan viä yks biisi? Ne kokoontu Yuuyan rumpujen ympärille ja sopivat varmaankin biisi ja se oli memai. Mao yritti jo alkaa saada laulun pyörii mut Aki sääti jotain ja sehän heitti paitansa poies! Oh my gooshhh, kyllähän joillakin keikka dvd:lläkin Aki näkyy soittelevan ilman paitaa, mutta että itse pääsis sellaselle keikalle, uuuuuu. Sillä on kyllä kroppa nii hyvässä kunnossa haha. Silmät oli ehkä aika liimattuina siihen.


Tässä nyt vielä sit paidaton Aki soittelemassa jossain aikasemalla keikalla


Keikan lopuks jäsenet vielä norkoili hetken aikaa tavalla ja heittelivät tavaraa yleisöön. Yks Yuuyan rumpukapuloista tuli ihan mun viereen. Mun takaviistossa oleva tyyppi sai sen. Mut en nyt ihan lavan edustalla ollu ja en nähny et se ois heittäny sitä (ehkä katselin Akia..) niin et yhtäkkiä joku kapula lentää päin nii, joo o. Mun edessa oleva muija tais jotenkin hypätä ja yrittää ottaa sitä kiinni ja kaiken sen hässäkän jälkeen kun 10 fania hyökkää lattialle et sais sen rumpukapulan käännyn eteenpäin ja nään että mun se mun eessä ollu tyyppiä istuu siä lattiassa ihan luhistuneena. Se yritti jotenkin nousta mutta tipahti samantien lattialle takasin ja hetken kuluttua saatiin paikalle henkilökuntaa ja se käveli tosi vaivalloisesti astumatta ollenkaan toiselle jalalleen. Oiskohan menny nilkka paskaks? Fanit siinä ympärillä yritti huutaa Yuuyalta apua, mutta ei kukaan bändin jäsenistä tajunnu mitää ja sit ehti henkilökuntakin tulla. Se oli vähän yllättävä tapahtuma. Se siittä "ei yhtään vahinkoo" keikasta. Ei varmaan ollu menny info perille asti, koska keikan jälkee ne viä twiittaili et "mahtavaa, ei yhtään vahinkojakaan tullu tänää!"

Keikan jälkeen yritä nyt sit päästä poies.. ei saakeli. Tietenkin kaikki suuntas ovelle, mutta se järkevin reitti oli ihan blokattu ja pitikin kiertää ihmeellisesti jostain takaa ja ei ees oltu voitu mitää ohjeita laittaa mihkää? Hullua hommaa. Näin yhdellä pöydällä muutamia flaikkuja ja nappasin kiinnostavat mukaani, ihan vaan varmuuden vuoks jos ovella ei saiskaan mitään. Onneks otin, koska ovelta sai vaan pienen tollanen vihkosen. Musta oli jotenkin harvinaista nähdä Acid Black Cherryn flaikku, tai Yasun naama jossain, niin sen takia sitä pöytää lähestyin.



Kun pääsin sit keikkapaikalta viimein ulos seuraava juttu olikin sit ite alueelta ulos pääsy. Kaikki meni hyvin, kunnes päätin et "hei meen tuolta risteyksestä, koska meen tonne päin" ja siis kaikki zeppin ja domen tyypit valumassa takasin päin niin kadut oli ihan täynnä ihmisiä. Mulla oli pyörä ja sateenvarjo, ihan tuskasta mennä siellä ihmismassassa. Menee varmaa 10min et pääsen eteneen sinne risteykseen, tajutakseni et stna, ei tässä oo suojatietä vaan toi hiton ylityssilta, minkä kautta pääsee vaan meneen, et oo tosissas. Joudun menee pyöräni kanssa jonnekkin parkkeerattujen bussien väliin kiemurteleen kunnes löydän itteni paikasta, jossa olin varma 15min sit. No sit ootan 3 valot, koska tietty risteyksessä johon menin siltä puolelta tietä ei päässy yli sille tielle minne halusin, vaan sinne pääsi suoraan vaan sillankautta. No kiersin sit ne 3 valot, eli siihenkin oottelemiseen meni aikaa. No seuraavaks olikin sit taas jumalaton ihmismassa menossa taas sinne päin minne minkäkin. Pääsin viimein sinne risteyksen toiselle puolelle, johon halusin, mihin meni siis vaan se ylikulkusilta. No sieltä sillankauttahan valu kato ihmisiä koko ajan niin hirvee ruuhka ja varmaa toiset 15min menee siinä jonkun 300m kulkemiseen. Bussijonot oli myös ihan järkyttävät kun katteli niitä. Siellä oli ihmisiä töissä vaan sitä varten, että kantoivat isoo kylttiä päänyläpuolella, jossa luki et "tässä menee tänne ja tänne bussi, jonon pää". Suomeen ei voi kuvitella sellasta :D Oli ihanan helpottavaa päästä poies sit viimein ihmismassan keskeltä ja pääsin viimein pyöräileenkin oikeesti. Ihmiset yritti kauheesti saada takseja kiinni, mutta kaikki oli tietty varattuja heti. Pääsin sit takas kotiin ja ei ollu vielä oikein nukkumis fiilis ja mietin et ois kiva mennä johkin niin lähin sit vähän ennen 23 K:n työpaikalle, et jos ostaisin vaikka yhen tai kaks drinkkiä ja saisin juteltua joillekkin randomeille tyypeille. Se paikka kun on brittiläinen pubi, niin sinne tulee paljon ulkkareita ja japanilaisia, ketkä haluu tutustua ulkomaalaisiin, niin elättelin toivoa. No pääsin perille ja sainkin juteltua vähän jonkun äijän kanssa joka oli ollu 30v töissä Japanissa ja myös parin mua vuotta nuoremman opiskelijapoikien kanssa. Toinen oli Ruotsista ja toinen japanilainen. Mut joo, he sit häippäsivät siitä ja mää sain juomani juotua niin tuli vähän sellanen "out of place" fiilis ja lähin sit menee. Kävin kaupassa ostamassa ruokaa matkalla ja tuli sellanen nyt kalsarikännit -fiilis joten ostin itselleni kahluaa. Se on niiin hyvää, voin suositella. Sitä kun sekottaa maidon kanssa niin oikein maittava drinkki. Kattokaa muuten mun söpöö mukia, jonka ostin ittelleni.





Tätä hörppäillessä kattelin The 100 sarjaa ja juttelin kaverin kanssa skypessä yömyöhäiseen. Tänään jos saan itteni raahattua ulos haluisin käydä tossa läheisellä pyhäköllä ja käydä illantullen Ohori puistossa fiilisteleen sen iltaista tunnelmaa. Se on nimittäin tosi nätti iltasin. Yks päivä kun olin vähän myöhempään töihin tulin sen läpi kun aurinko oli jo laskenu ja kattelin siinä nopeesti läpi pyöraillessä, että tää on kyllä nii kiva paikka.

Kohta voisin tehdä itelleni vähän ruokaa, koska alkaa pikkuhiljaa tuleen nälkä.

Mun eilinen twitterin päivitys keikalta kertoo hyvin mun fiilikset edelleenkin 
"SID was like... a dream. Like watching a dvd. Was it real?" 

Milla ☆




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti